Tips

Tips & råd

 

Tänk på att vädret kan skifta snabbt. Även om det är varmt när ni åker hemifrån, kan det vara bra att ta med tröja och långbyxor. Dessutom är alla barn nerkylda när dom kommer upp ur vattnet. Något varmt att dricka efter lektionen är också skönt!


Varje lektion är 30 minuter förutom märkestagningen som är lite längre. Vi har alltid uppvärmning och övar bentag på land innan vi går i vattnet. När vi springer i gräset är det bra att ha lämpliga skor och gärna lite kläder, det är inte lätt att veva med armarna när man har en handduk runt axlarna!


När det är varmt och skönt är det jättekul att bada, men helst inte närmare än 30 min före simskolan!


Alla föräldrar är hjärtligt välkomna att sitta på berget!  Det är svårt för barnet att koncentrera sig med föräldrar vid räcket, ännu värre blir det om föräldrarna och simlärarna ger olika instruktioner. Varför inte passa på att simma själv när ditt barn är med sin grupp?


Alla barn är olika, därför lär de sig olika fort! Vi tvingar aldrig något barn att gå i vattnet, men vi stöttar och lockar gärna och då brukar det alltid lösa sig om bara barnet får den tid det behöver. Jämför aldrig!!!


Bröstsim är det svåraste simsättet, motoriskt sett. Därför tar det tid att lära sig.


Det är jätteviktigt att bröstsimsbentaget sitter i ryggmärgen. När vi sen lägger till armtaget skall ju benen funka automatiskt. Får man fel vinkling är det svårt att rätta till, därför är det bättre att göra rätt från början.  Så oj vad vi kommer ”tjata” om att vinkla! Det är OK att träna hemma, då går det ju lättare på simskolan sen. 


Simskolan

söker

sponsorer


Simskolan på Vadholmen har funnits sedan 1984. För att hålla nere deltagar-avgiften söker vi sponsorer. Kanske kan du, ditt företag eller din arbetsplats ställa upp? Vi tar mycket gärna emot lotterivinster eller bidrag till materialinköp.


Kontakta vår kassör »